Siirry pääsisältöön

Kaksikielinen opetus

Espoon kristillisessä koulussa on jo useamman vuoden ajan kehitetty kaksikielistä (25% opetuksesta englanniksi) opetusta. Lukuvuonna 2024-2025 EKK:lla aloittaa jälleen kielirikasteinen 1. luokka, jossa kohdekielenä on englanti.

Noin 25 prosenttia kaksikielisestä opetuksesta toteutetaan englanniksi ja loput suomeksi. Kaksikielisessä opetuksessa oppilas oppii kohdekieltä samalla kun hän oppii muitakin aineita. Englantia käytetään opetuksen lisäksi luokan arkikielenä esimerkiksi aamupiireissä ja ohjeiden antamisessa.

Kielitaitovaatimukset

Aloitusluokaksi voit valita kaksikielisen vaihtoehdon, jonka kohdekielenä on englanti. Kun oppilas hakee kaksikieliselle ensimmäiselle luokalle (suppea kaksikielinen opetus), hänen ei tarvitse vielä osata englantia. Suomea on kuitenkin osattava jo jonkin verran. Niinpä esimerkiksi ulkomailta suoraan tuleva ohjataan ensin Espoon kaupungin valmistavaan opetukseen.

Lisätietoa esiopetusikäisten valmistavasta opetuksesta Espoon kaupungin sivuilla.

Lisätietoa perusopetuksen valmistavasta opetuksesta Espoon kaupungin sivuilla.

Haku kielirikasteiseen opetukseen

Voit hakea paikkaa lapsellesi peruskoulun 1. luokalle kaksikieliseen opetukseen. Täytä alla oleva yhteydenottolomake ja valitse ”kaksikielinen opetus”. Seuraava haku suppeaan kaksikieliseen opetukseen 1. luokalle päättyy 20.1.2024.

Kaksikieliselle 1. luokalle haetaan soveltuvuuskokeiden kautta. Niillä testataan oppilaan kielellisiä valmiuksia joko suomeksi tai englanniksi.

Seuraavat soveltuvuuskokeet järjestetään 25.-26.1.2024. Hakijat saavat kokeisiin erillisen kutsun.

Mikäli sinulla on kysyttävää kaksikielisestä opetuksesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@ekk.fi tai laura.kaariainen@ekk.fi

Ota yhteyttä