Siirry pääsisältöön

Kaksikielinen opetus

Espoon kristillisessä koulussa on jo useamman vuoden ajan kehitetty kielirikasteista opetusta. Lukuvuonna 2023-2024 EKK:lla aloittaa jälleen kielirikasteinen 1. luokka, jossa kohdekielenä on englanti.

Noin 25 prosenttia kielirikasteisesta eli suppeasta kaksikielisestä opetuksesta toteutetaan englanniksi ja loput suomeksi. Kielirikasteisessa opetuksessa oppilas oppii kohdekieltä samalla kun hän oppii muitakin aineita. Englantia käytetään opetuksen lisäksi luokan arkikielenä esimerkiksi aamupiireissä ja ohjeiden antamisessa.

Kielitaitovaatimukset

Aloitusluokaksi voit valita kielirikasteisen vaihtoehdon, jonka kohdekielenä on englanti. Kun oppilas hakee kielirikasteiselle ensimmäiselle luokalle (suppea kaksikielinen opetus), hänen ei tarvitse vielä osata englantia. Suomea on kuitenkin osattava jo jonkin verran. Niinpä esimerkiksi ulkomailta suoraan tuleva ohjataan ensin Espoon kaupungin valmistavaan opetukseen.

Lisätietoa esiopetusikäisten valmistavasta opetuksesta Espoon kaupungin sivuilla.

Lisätietoa perusopetuksen valmistavasta opetuksesta Espoon kaupungin sivuilla.

Haku kielirikasteiseen opetukseen

Voit hakea paikkaa lapsellesi peruskoulun 1. luokalle kielirikasteiseen eli suppeaan kaksikieliseen opetukseen. Täytä alla oleva yhteydenottolomake ja valitse ”kielirikasteinen opetus”. Seuraava haku suppeaan kaksikieliseen opetukseen 1. luokalle on 10.1-20.1.2023.

Kielirikasteiselle 1. luokalle haetaan soveltuvuuskokeiden kautta. Niillä testataan oppilaan kielellisiä valmiuksia joko suomeksi tai englanniksi.

Seuraavat soveltuvuuskokeet järjestetään 9.-10.2.2023. Hakijat saavat kokeisiin erillisen kutsun.

Mikäli sinulla on kysyttävää suppeasta kaksikielisestä (kielirikasteisesta) opetuksesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@ekk.fi tai laura.kaariainen@ekk.fi

Ota yhteyttä