Siirry pääsisältöön

Usein kysyttyä

Onko sinulla kysymyksiä kouluumme tai päiväkotiimme liittyen? Yleisimmät kysymykset ja vastaukset löydät täältä. Voit myös ottaa yhteyttä toimistoomme puhelimitse tai sähköpostitse. Vastaamme mielellämme!

toimisto@ekk.fi, 045 111 6404 (ma-pe klo 7.45 – 14.30)

Koulupaikan hakeminen ja koulunkäynti

Hae lapsellesi koulupaikkaa täyttämällä yhteydenottolomake kotisivuillamme. Varsinainen hakuaika seuraavana syksynä alkavaan opetukseen on aina tammikuussa. Paras aika aloittaa opinnot on syksyisin lukuvuoden alussa. Meille voit hakea joustavasti myös ympäri vuoden varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella. Täytettyäsi yhteydenottolomakkeen otamme sinuun yhteyttä.

1) Muistathan merkitä lomakkeessa luokka-asteen ja lukuvuoden mihin olet hakemassa.

2) Mikäli ilmoitat useamman lapsen kouluun, mainitse tämä lomakkeen Lisätietoja-kentässä.

Haastattelemme meille hakevat oppilaat ja huoltajat, jotta henkilöstömme edustaja, oppilas ja hänen perheensä voivat tutustua toisiinsa. Haluamme, että aloitus on uudelle oppilaalle mahdollisimman jouheva. Samalla varmistamme, että voimme vastata oppilaan mahdollisesti tarvitsemaan oppimisen tukeen.

Uusi on koulu valmistunut vuodenvaihteessa 2021/22 ja avannut ovensa oppilaille tammikuussa 2022. Uusi koulumme Matinkylässä tarjoaa oppilaille turvalliset ja nykyaikaiset, joustavat tilat ja mahdollistaa entistä monipuolisemman opetustoiminnan.

Tervetuloa tutustumaan kouluumme! Otathan yhteyttä rehtoriin tutustumisajankohdan sopimiseksi. Järjestämme tiedotustilaisuuden yleensä hakuajan alkaessa tammikuussa. Tammikuussa meillä on myös avoimien ovien päivä, jolloin kaikki koulun toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan kouluun.

Hakuaika seuraavalle lukuvuodelle on aina tammikuussa. Otamme vastaan hakemuksia myös hakuajan ulkopuolella. Hakuajan ulkopuolella tulleet oppilashakemukset käsitellään harkinnanvaraisesti. Hakuprosessin voi aloittaa täyttämällä yhteydenottolomakkeen hakusivullamme.

1) Muistathan merkitä lomakkeessa luokka-asteen ja lukuvuoden mihin olet hakemassa.

2) Mikäli ilmoitat useamman lapsen kouluun, mainitse tämä lomakkeen Lisätietoja-kentässä.

Huom. Voit myös liittyä postituslistallemme, jolloin saat suoraan sähköpostiisi ajankohtaisia uutisia koulumme toiminnasta ja tärkeistä päivämääristä.

Noudatamme esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmia, jotka ovat valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukaisia. Tuntijako on asetuksen mukainen. Opetussuunnitelmassa huomioimme koulun omat painotukset sekä paikallisen toimintaympäristön ja lähialueiden mahdollisuudet ja erityispiirteet. Kehitämme opetussuunnitelmaa itsenäisesti ja opetushallituksen säädösten mukaisesti. Vastaamme ympäristömme muutostarpeisiin kehittämällä toimintaamme jatkuvasti.

Käytämme eri kustantajien oppikirjoja, jotka ovat yleisesti käytössä muissakin Suomen peruskouluissa.

Keväisin teemme 3-luokkalaisten vanhemmille kyselyn, jossa kartoitamme toiveen A2-kielelle. Vaihtoehtoina ovat: espanja, ranska, saksa, venäjä, ruotsi.Edellisiä vuosina toivotuin kieli on ollut ranska tai espanja. A2-kielen opiskelu jatkuu 9-luokan loppuun asti.

8-luokkalaisille tarjoamme lyhyitä 1 viikkotunnin kielikursseja tai pitkiä 2 viikkotunnin kursseja, jotka kestävät 8.-9. luokan ajan. Valinnaiskielten valinnat tehdään keväisin koulun valinnaisainepaletista.

Koulussamme on oma ruokala, jossa ruoka valmistetaan hyödyntäen meille tulevia tuoreita raaka-aineita sekä puolivalmisteita. Esimerkiksi valmistamme salaatit ja raasteet  itse, samoin maukkaat kastikkeet ja keitot ovat omavalmisteisia. Kypsennämme raakapakasteina meille tulevat tuotteet ja yhdistämme näihin omasta keittiöstä perunat sekä pasta- ja muut ainekset. Kouluruokaamme on kehuttu erittäin maittavaksi ja lounashetki on monelle yksi päivän kohokohdista. Olemme huomioineet erikoisruokavaliot.

Valitettavasti meillä ei ole järjestettyä koulukyyditystä. Koulumatkojen kulkeminen on lapsen huoltajien vastuulla.

Opiskelu koulussamme on maksutonta muiden peruskoulujen tavoin.

Uskontoa on sama määrä kuin valtakunnallisessa opetussuunnitelmassa.

Missä tahansa lapset ja nuoret viettävät aikaa yhdessä, saattaa ilmetä kiusaamista, niin myös kristillisessä koulussa. Suhtaudumme kiusaamiseen aina vakavasti ja puutumme siihen välittömästi. Tuemme sekä kiusattua että kiusaajaa tilanteen vaatimalla tavalla. Koulussa opettelemme ymmärtämään erilaisuutta ja käsittelemään vaikeitakin asioita yhdessä. Pienestä pitäen opettelemme anteeksi pyytämistä ja anteeksi antamista.

Päiväkotiin ja esiopetukseen hakeminen

Voit hakea lapselle päivähoitopaikkaa ympäri vuoden ilman erityistä hakuaikaa.

Voit hakea päiväkotipaikkaa täyttämällä yhteydenottolomakkeen kotisivuillamme.

Tallennamme yhteystietosi ja lähetämme sinulle sähköpostitse esitietolomakkeen, jonka pyydämme palauttamaan meille. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä.

1) Muistathan merkitä lomakkeessa lapsesi iän.

2) Mikäli olet ilmoittamassa useamman kuin yhden lapsen, mainitse tämä lisätietoja-kentässä (kaikkien lasten iät). Kerro myös, jos lapsella on sisaruksia päiväkodissa, esiopetuksessa tai koulussa.

Huom. Voit myös liittyä postituslistallemme, jolloin saat suoraan sähköpostiisi ajankohtaisia uutisia koulumme ja päiväkotimme toiminnasta.

Esiopetuksen hakuajoissa on hyvä noudattaa Espoon kaupungin hakuaikoja. Vapaita esiopetuspaikkoja voit hakea myös hakuaikojen ulkopuolella. Varsinainen hakuaika seuraavana syksynä alkavaan esiopetukseen on aina tammikuussa.

Voit hakea päiväkotiin täyttämällä yhteydenottolomakkeen nettisivuiltamme. Tallennamme yhteystietosi ja lähetämme sinulle sähköpostitse esitietolomakkeen, jonka pyydämme palauttamaan meille. Tämän jälkeen otamme sinuun yhteyttä. Lisätietoja-kentässä kerrothan, jos lapsella on sisaruksia päiväkodissa, esiopetuksessa tai koulussa.

Huom. Voit myös liittyä postituslistallemme, jolloin saat suoraan sähköpostiisi ajankohtaisia uutisia toiminnastamme.

Koulun arvot

Kristillisyys näkyy käytännön kohtaamisessa, toisten arvostamisessa ja kunnioittamisessa, sekä palvelevan kulttuurin vaalimisena. Kristillinen arvopohja ilmenee myös koulun muussa toiminnassa, kuten juhlissa ja tapahtumissa, sekä viikkohartauksissa. Opetuksessa käsittelemme kristillisiä asiasisältöjä ja kannustamme oppilaita avoimeen, toista kunnioittavaan keskusteluun myös maailmankatsomuksiin liittyen sekä muuten yleisesti haastaviksi koetuissa kysymyksissä. Meillä jokainen saa muodostaa oman maailmankatsomuksensa.

Emme edellytä tiettyä maailmankatsomusta. Oppilaat tulevat meille hyvinkin erilaisista taustoista. Oleellista on, että oppilaalla ja perheellä on yhteinen käsitys koulun kasvatustavoitteista ja vanhemmat hyväksyvät koulun toimintaperiaatteet kristillisten arvojen mukaisesti.

Espoon kristillinen koulu on yhteiskristillinen. Emme ole kytköksissä mihinkään seurakuntaan, eikä oppilailta vaadita minkään seurakunnan jäsenyyttä. Yhteistyötä tehdään eri seurakuntien kanssa.

Harrastus- ja kerhotoiminta

Tarjoamme mahdollisuuden osallistua maksuttomaan aamutoimintaan ennen varsinaisen koulupäivän alkamista. Näin uusi päivä voi alkaa jokaisen kohdalla valvotussa ympäristössä turvallisesti ja rauhallisesti perheen aamuaikataulujen osalta.

Koulussamme toimii maksullinen iltapäiväkerho (Iltsi), joka on avoinna 1-6 -luokkalaisille. Ilmoittautuminen iltapäiväkerhoon tehdään Wilman kautta, kun olet ensin saanut ja vastaanottanut EKK:lta koulupaikan. Iltsissä koululainen voi viettää aikaa turvallisesti mukavan ohjatun toiminnan parissa.

Koulullamme on myös ilmaista kerhotoimintaa lukuvuosittain: kuorot, askartelu- ja liikuntakerhot. Näistä tiedotamme lukuvuoden alussa.

Talentti on koulussamme toimiva taidekoulu, jossa lapsi tai nuori voi kehittää omia taitojaan erityisesti musiikin ja teatteritaiteen opinnoissa.  Voit tutustua Talentin tarjontaan sivullamme. Voit kysyä lisää soitinopetuksesta ja teatteritaiteen opinnoista Katriina Junttilalta, katriina.junttila@ekk.fi