Siirry pääsisältöön
Ajankohtaista > Koulusta kerrottua

Lastemme hyvinvointi on ollut silminnähtävää

Lahja ja Pasi Rainesalon perheessä kaikki kolme lasta opiskelevat Espoon kristillisessä koulussa. Perheen isän kansainvälinen työura on kuljettanut koko perheen pari kertaa ulkomaille Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Kun perhe muutaman vuoden jälkeen palasi Suomeen, kaikki lapset halusivat aloittaa jälleen EKK:ssa.

Perheeseen kuuluvat viidesluokkalainen Henni, seitsemäsluokkalainen Jenna sekä yhdeksäsluokkalainen Joni. Jokainen lapsista on Suomessa asuessaan käynyt myös lähikoulua. Ulkomailla asuessaan lapset olivat sekä kristillisessä että paikallisessa koulussa.

Joni ja Jenna olivat ehtineet aloittaa Espoon kristillisessä koulussa uusina oppilaina vain puoli vuotta aiemmin ennen kuin perhe muutti toistamiseen ulkomaille. Joni oli aloittanut kuudennella ja Jenna neljännellä luokalla. Vanhemmat olivat kuulleet koulusta ystäväperheeltään ja ajattelivat sen olevan heidänkin perheelleen sopiva vaihtoehto ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Seuraavien kuukausien aikana ilmeni, että useampikin tuttavaperheiden lapsista kävi samaa koulua.

Välittäminen tuntuu kodissa asti

Viime kesänä Rainesalon perhe palasi Suomeen. Vanhemmat toivoivat, että kaikki heidän lapsensa pääsisivät jälleen kristilliseen kouluun. Myös jokainen lapsista halusi aloittaa samassa koulussa. ”Meille vanhemmille ja myös lapsille oli jäänyt koulusta viimeksi niin hyvä kokemus, että palattuamme Suomeen muutaman vuoden jälkeen, halusimme lapset Espoon kristilliseen kouluun. Lastemme hyvinvointi koulussa on ollut silminnähtävää. He todella viihtyvät”, Pasi Rainesalo toteaa.

Lasten äidin sydäntä on lämmittänyt kokemus miten opettajat huomioivat ja kohtaavat jokaisen lapsen tarpeet yksilöllisesti. ”Välittäminen on tuntunut kodissa asti”, perheen äiti Lahja Rainesalo iloitsee.

Meille vanhemmille ja lapsille oli jäänyt koulusta niin hyvä kokemus, että palattuamme Suomeen muutaman vuoden jälkeen, halusimme lapset Espoon kristilliseen kouluun. Lastemme hyvinvointi koulussa on ollut silminnähtävää.

Perheen isä Pasi Rainesalo

Koulu on kuin suuri perhe

Rainesalot arvostavat koulun kristillisiä arvoja. ”On hienoa, että meillä on tällainen vaihtoehto”, molemmat vanhemmat toteavat yhdestä suusta. Kodin ja koulun arvomaailma tukevat toisiaan. Meistä on tärkeää, että koulun kristillinen arvopohja säilyy edelleen ja kristillisyys on koulussa esillä.”

”Korona-aikana yhteisöllisyyden kokemus ei ole ehtinyt muodostua vahvaksi, sillä tulimme Suomeen vasta viime kesänä. On kuitenkin tunne siitä, että yhteisöllisyys on vahva, kun siihen on jälleen mahdollisuus. Koulu on kuin yksi suuri perhe, jonka eteen vanhemmat ja opettajat ovat valmiita panostamaan.

”Lapsemme ovat ulkomailla asuessaan käyneet kristillistä koulua, joka poikkeaa Suomen kristillisistä kouluista. Ulkomailla kristillisyyden rooli kouluissa oli suurempi raamattutunteineen. Suomessa kristillisten koulujen toiminta muistuttaa tavanomaista lähikoulua, ja kristillisyys on osa koulun arvo- ja toimintakulttuuria. Suosittelemme Espoon kristillistä koulua kaikille perheille, jotka hyväksyvät koulun kristillisen arvoperustan.”

Harrastukset koulun yhteydessä

Perheen tytöt käyvät koulupäivän jälkeen taidekoulu Talentin piano- ja klarinettitunneilla ja molemmat ovat mukana muha-bändissä. Toinen tytöistä aloitti myös ilmaisutaidon kerhossa. ”Tämä on ollut koulun puolelta toimiva ratkaisu. On kätevää, kun harrastukset ovat heti koulupäivän jälkeen koulussa niin illat perheissä säilyvät vapaina ilman harrastuksiin kuljetuksia. Tästä voisivat monet peruskoulut ottaa mallia”, Rainesalot ehdottavat.

Yksi toive koulun tulevaisuudelle kuitenkin on: ”Olisi mahtavaa, jos Espoon kristillinen koulu tarjoaisi mahdollisuuden myös lukioon”, perheen isä Pasi toteaa lopuksi.

Lue myös

Avoimet työpaikat

Luokanopettajan ja erityisopettajan tehtävät avoinna lukuvuodelle 2024-2025 

Espoon kristillinen koulu, noin 500 oppilaan kehittyvä yhtenäiskoulu, etsii nyt luokanopettajaa sekä erityisopettajaa. Meillä pääset osaksi yhteisöä, joka arvostaa oppimisen iloa, monikulttuurisuutta ja kristillisiä arvoja. Tule mukaan tiimiimme, jonka keskiössä on toisten tukeminen, kohtaaminen ja rohkaisu. Moderni, hyvin varusteltu koulumme sijaitsee lähellä Matinkylän urheilupuistoa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Liity postituslistallemme ja saat suoraan sähköpostiisi
ajankohtaiset uutiset.

Lähetämme sinulle ajankohtaisia uutisia toiminnastamme muutaman kerran vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.