Siirry pääsisältöön
Ajankohtaista > Hankkeet ja projektit

Kieppi-hanke tukee kieli- ja kulttuuriteemoja yläkoulussa 

Koulumme kasvaessa ja kansainvälistyessä, on suuri rikkaus voida oppia erilaisista kansallisuuksista, kielistä ja kulttuureista. EKK tukee yläkoulun oppilaita siirtymävaiheissa kieleen ja kulttuuriin liittyvissä haasteissa Kieppi – Yhdessä Maaliin –hankkeen kautta. 

EKK:n kansainvälistyessä koululla on vastuu tarjota tasokasta suomenkielistä suomalaisen opetussuunnitelman mukaista opetusta. Näin kukin yläkoulussa opiskeleva sekä koulustamme eteenpäin ponnistava oppilas saa erinomaiset eväät tulevalle opinpolulleen. Opintojen etenemisessä suomen kieli sekä kulttuurituntemus on avaintaito. Koulussamme tarjotaan suomi toisena kielenä -opetusta sitä tarvitseville.

Kieppi –Yhdessä maaliin –hankkeen kautta tuetaan niin opettajia kuin oppilaita ja heidän perheitään. 

Yhteisopettajuus, yhteissuunnittelu ja erilaiset koulutukset ovat osana oppivien opettajien arkea. Oppilaiden tukimuotoja ovat muun muassa suomi toisena kielenä tuki, koulun sekä laajemmin suomalaisen toimintakulttuurin avaaminen oppilaille ja heidän kauttaan vanhemmille. Tärkeä osa hanketta ovat myös oppilaiden vanhempien kanssa järjestettävät kulttuurikahvilat sekä koulun opettajien tuottama Kieppi – Yhdessä maaliin -verkkomateriaali. 

Opimme yhdessä ja pääsemme yhdessä maaliin! 

Hankkeen rahoittaja on Opetushallitus. Hanke on alkanut elokuussa 2022 ja se päätyy heinäkuussa 2024. 

Lue myös

Avoimet työpaikat

Luokanopettajan ja erityisopettajan tehtävät avoinna lukuvuodelle 2024-2025 

Espoon kristillinen koulu, noin 500 oppilaan kehittyvä yhtenäiskoulu, etsii nyt luokanopettajaa sekä erityisopettajaa. Meillä pääset osaksi yhteisöä, joka arvostaa oppimisen iloa, monikulttuurisuutta ja kristillisiä arvoja. Tule mukaan tiimiimme, jonka keskiössä on toisten tukeminen, kohtaaminen ja rohkaisu. Moderni, hyvin varusteltu koulumme sijaitsee lähellä Matinkylän urheilupuistoa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Liity postituslistallemme ja saat suoraan sähköpostiisi
ajankohtaiset uutiset.

Lähetämme sinulle ajankohtaisia uutisia toiminnastamme muutaman kerran vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.