Siirry pääsisältöön
Ajankohtaista > Uutiset

Kaksikielinen opetus etenee ja syvenee uudella kielirikasteisella luokalla

Espoon kristillisessä koulussa on jo useamman vuoden ajan kehitetty kielirikasteista opetusta. Lukuvuonna 2021–2022 aloitamme uuden kielirikasteisen 1. luokan, jossa kohdekielenä on englanti.

Noin 25 prosenttia kielirikasteisesta opetuksesta toteutetaan englanniksi ja loput suomeksi. Mikäli EKK saa myöhemmin opetushallituksen luvan laajamittaiseen kaksikieliseen opetukseen, englannin kielen osuus voi kasvaa 50 prosenttiin.

Kielirikasteisessa opetuksessa oppilas oppii kohdekieltä samalla kun hän oppii muitakin aineita. Englantia käytetään opetuksen lisäksi luokan arkikielenä esimerkiksi aamupiireissä ja ohjeiden antamisessa.

Kielitaitovaatimukset

Kun oppilas hakee kielirikasteiselle ensimmäiselle luokalle, hänen ei tarvitse vielä osata englantia. Suomea on kuitenkin osattava jo jonkin verran. Niinpä esimerkiksi ulkomailta suoraan tuleva ohjataan ensin Espoon kaupungin valmistavaan opetukseen.

Esiopetusikäisen valmistavaan opetukseen voi hakea täältä.
Perusopetuksen valmistavaan opetukseen voi hakea täältä.

Haku kielirikasteiseen opetukseen

Jos haluat lapsesi peruskoulun 1. luokalle kielirikasteiseen opetukseen, täytä linkin takaa avautuva lomake viimeistään 20.1.2021.

Kielirikasteiselle 1. luokalle haetaan soveltuvuuskokeiden kautta. Niillä testataan oppilaan kielellisiä valmiuksia joko suomeksi tai englanniksi.
Seuraavat soveltuvuuskokeet järjestetään 10.2.-11.2.2021. Hakijat saavat kokeisiin erillisen kutsun.

Mikäli sinulla on kysyttävää kielirikasteisesta opetuksesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@ekk.fi tai laura.kaariainen@ekk.fi

Lue myös

Avoimet työpaikat

Luokanopettajan ja erityisopettajan tehtävät avoinna lukuvuodelle 2024-2025 

Espoon kristillinen koulu, noin 500 oppilaan kehittyvä yhtenäiskoulu, etsii nyt luokanopettajaa sekä erityisopettajaa. Meillä pääset osaksi yhteisöä, joka arvostaa oppimisen iloa, monikulttuurisuutta ja kristillisiä arvoja. Tule mukaan tiimiimme, jonka keskiössä on toisten tukeminen, kohtaaminen ja rohkaisu. Moderni, hyvin varusteltu koulumme sijaitsee lähellä Matinkylän urheilupuistoa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Liity postituslistallemme ja saat suoraan sähköpostiisi
ajankohtaiset uutiset.

Lähetämme sinulle ajankohtaisia uutisia toiminnastamme muutaman kerran vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.