Siirry pääsisältöön
Ajankohtaista > Uutiset

Haastattelussa hallituksen uusi puheenjohtaja Markus Taina

Espoon kristillisen koulun kannatusyhdistyksen hallitus on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Markus Tainan. Viidesluokkalaisen EKK:laisen isä Markus on mukana kannatusyhdistyksen hallituksessa nyt kolmatta vuottaan. Istuimme alas Markuksen kanssa tutustuaksemme uuteen puheenjohtajaan ja kuullaksemme hänen ajatuksiaan hallituksen toiminnasta.  

Ennen kuin sukellamme kannatusyhdistyksen ja hallituksen asioihin, kertoisitko hieman itsestäsi ja yhteydestäsi EKK:hon? 

EKK on ollut minulle tuttu jo pitkän aikaa seurakunnan ja tuttavaperheiden kautta. Hieman poikkeuksellisesti olen ensin liittynyt kannatusyhdistyksen jäseneksi ja hallitukseen jo ennen kuin lapseni on tullut oppilaaksi kouluun. Hallitukseen minua pyysi Lea Kiiski, jonka tunnen Espoon Helluntaiseurakunnasta. 

Olen tehnyt koko työurani henkilöstöpuolella ja toimin yrittäjänä, konsultointiyrityksen toimitusjohtajana. Olen aina toiminut aktiivisesti myös seurakunnassa. Tällä hetkellä kuulun muun muassa seurakunnan striimaustiimiin, joka on toiminut kohta kaksi vuotta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä lasta. Vapaa-ajalla pyrin liikkumaan säännöllisesti. Viihdyn myös keittiössä ja nautin etenkin uusien ruokalajien kokeilusta. 

Moni vanhempi ei välttämättä tiedä mitä kaikkea hallituksen tehtäviin kuuluu. Kertoisitko lyhyesti millaisten asioiden parissa hallituksessa työskentelette? 

Vaikka olenkin tässä haastateltavana puheenjohtajana, on tärkeää muistaa, että toimintamme on ennen kaikkea tiimityötä. Meillä on paljon vapaaehtoisia mukana eri toiminnoissa. Hallituksen lisäksi koululla, päiväkodilla ja Talentilla on jokaisella omat johtokuntansa, joilla on kaikilla oma roolinsa. Tarkoitus on, että eri tahot tekevät yhdessä töitä koulun parhaaksi. 

Hallituksen tehtävä on edustaa koulun kannatusyhdistyksen jäsenistöä ja tehdä koulua koskevia päätöksiä, joita rehtori ja koulun henkilökunta käytännössä toteuttavat. Kannatusyhdistys järjestää jäsenkokouksen kahdesti vuodessa, jolloin myös hallitus esittelee yhdistykselle tekemänsä suunnitelmat ja päätökset.  

Hallitus yhdessä miettii mikä on EKK:n suunta ja strategia. Esimerkiksi tällä hetkellä yhtenä tärkeimpänä kysymyksenä on, että kuinka voimme kouluna kasvaa ja tavoittaa uusia perheitä. Myös budjetointi ja talouden kokonaisseuranta kuuluu hallituksen vastuualueisiin. Hallitus vastaa jäsenistölle siitä, että omaisuudesta pidetään hyvää huolta.  

Rakennushanke on ollut myös todella näkyvä teema jo useamman vuoden ajan, joskin nyt rakennuksen valmistuttua se siirtyy pikkuhiljaa hieman taka-alalle. Koulun näkyvyys ja markkinointi on ollut kasvussa, ja siihen haluamme panostaa jatkossakin. 

Millä tavalla kannatusyhdistyksen ja hallituksen toimintaan pääsee osallistumaan? 

Hallituksen jäsenet valitaan kannatusyhdistyksen syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tulevan hallituksen kokoonpanoa ryhdytään usein suunnittelemaan jo alkusyksystä, jolloin voidaan myös viestiä jäsenistölle mahdollisuudesta osallistua. Kannatusyhdistyksen jäseneksi liittyessä kysytään myös, millä tavoin haluaa toimintaan osallistua.  

Hallituksen tehtävä on edustaa jäsenistöään mahdollisimman laajasti, ollen kuitenkin myös riittävän erilainen ryhmä. Tässä kontekstissa erilaisuudella tarkoitetaan esimerkiksi henkilöiden taustaa, sukupuolta tai osaamista, niin että hallitus voi yhdessä tehdä mahdollisimman hyviä ja osaavia päätöksiä.  

Jos joku on kiinnostunut hallituksen toiminnasta tai siihen osallistumisesta, mikä olisi mahtavaa, niin tällöin voi olla yhteydessä puheenjohtajaan. Lopullisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee kannatusyhdistyksen jäsenistö.  

Viime vuosina hallitus ja sen toiminta on tullut laajemmalle yleisölle esiin ensisijaisesti rakennushankkeen kautta. Nyt kun uusi kampus on valmistunut, millaisia suunnitelmia ja tavoitteita hallituksella on tulevalle vuodelle? 

Hallitus ei ole vielä tälle keväälle kokoontunut keskustelemaan tulevan vuoden suunnitelmista, joten vastaan ensisijaisesti omasta näkökulmastani.  

Vaikka Valotalo on valmistunut, rakennusprojekti ei ole vielä päättynyt. Mennään varmasti pitkälle kevääseen, ennen kuin voimme sanoa rakennusprojektin olevan täysin valmis. Osana projektia ovat myös koulun avajaisjuhlallisuudet ja siunaustilaisuus nyt kun koronarajoitukset vihdoin mahdollistavat niiden järjestämisen. On myös tärkeää, että niin koulu, päiväkoti kuin rakennuksen vuokralaiset pääsevät kotiutumaan uuteen rakennukseen. 

Kuten aiemmin sanoinkin, yksi iso teema on kasvu. Tarkemmin sanottuna hallittu kasvu, koska liian nopea oppilasmäärän kasvu toisaalta toisi omia ongelmiaan. Tärkeä osa kasvua on myös päiväkotitoiminta ja sen mahdollisuudet laajentua. Tähän yhdistyy vahvasti mainonta ja koulun näkyvyys.  

Toinen tärkeä teema on tietysti opetus, jonka kehittämisessä hallituksella ja johtokunnilla on merkittävät roolit. Esimerkiksi opetussuunnitelmien päivitys, jota johtokunnat parhaillaan tekevät. Hallituksena haluamme myös antaa aikaamme opettajille ja henkilökunnalle ja tukea heidän työhyvinvointiaan.  

Lisäksi on hyvä säännöllisin väliajoin katsoa strategiaamme ja pohtia tarvitseeko sitä päivittää, ja miten voimme kehittää opetuksen laatua entisestään. 

Millaisia terveisiä haluat kertoa EKK:n oppilaiden vanhemmille? 

Nyt kun kevätkaudella järjestämme erilaisia tapahtumia, toivon että kaikki vanhemmat ovat liikkeellä ja tulevat myös itse paikan päälle katsomaan uutta koulurakennusta. Kannustan myös aktiivisuuteen kannatusyhdistyksen toiminnan osalta – liittymällä jäseneksi ja osallistumalla vuosikokouksiin pääsee vaikuttamaan meitä kaikkia koskeviin yhteisiin asioihin. Yhdessä voimme tarjota mahdollisimman hyvän koulun lapsillemme ja olla oman alueemme valontuoja. 

(Artikkelikuva: Sakari Röyskö)

Lue myös

Liity postituslistallemme ja saat suoraan sähköpostiisi
ajankohtaiset uutiset.

Lähetämme sinulle ajankohtaisia uutisia toiminnastamme muutaman kerran vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.