Siirry pääsisältöön
Ajankohtaista > Hankkeet ja projektit

EKK mukaan sitouttavan kouluyhteisötyön hankkeeseen

Espoon kristillinen koulu on lähtenyt mukaan perusopetuksen sitouttavan kouluyhteisötyön toimintamallin pilotointiin. Valtakunnallinen toimintamalli kehitetään yhdessä kuntien ja koulujen kanssa, ja se on tarkoitus vakiinnuttaa vuosina 2022–2023.

Sitouttavan kouluyhteisötyön tavoitteena on:

6,8 miljoonaa euroa koululaisten poissaolojen vähentämiseen

Opetusministeri Jussi Saramo on myöntänyt sitouttavan kouluyhteisötyön pilotointiin 6,8 miljoonaa euroa vuosille 2021-2023. Toimintamallin avulla lasten ja nuorten pitkittyneitä poissaoloja sekä syrjäytymistä voidaan ehkäistä ennen kuin ongelmat pääsevät kehittymään vakaviksi. Nyt jaettavilla avustuksilla voidaan myös palkata kouluihin lasten ja nuorten tueksi muuta kuin opetushenkilökuntaa.

Valtionavustusta myönnettiin 25 pilottihakemukselle, joihin osallistuu yhteensä 139 opetuksen järjestäjää. Valtakunnallinen malli valmistellaan pilottihankkeiden pohjalta Opetus- ja kulttuuriministeriön, Karvin ja Opetushallituksen yhteistyönä.

High Five – kiinni koulusta!

EKK:ssa hanke kulkee nimellä ”High Five –kiinni koulusta!” Hankkeeseen sisältyy viisi eri kehitettävää osa-aluetta. High-five -hanke on kymmenen kristillisen koulun yhteishanke ja Espoon kristillinen koulu toimii koordinoivana kouluna näille kymmenelle koululle.

Kouluna olemme sitoutuneita kehittämään oppilaiden kouluun kiinnittymistä ja sitä kautta opinnoissa menestymistä.

Saara Utberg, koulukuraattori ja hankkeen koordinaattori, EKK

”Lähdimme hankkeeseen, sillä olemme kouluna sitoutuneita kehittämään toimintamalleja ja -tapoja, jotka tukevat oppilaiden kouluun kiinnittymistä ja sitä kautta opinnoissa menestymistä,” kertoo Saara Utberg, Espoon kristillisen koulun koulukuraattori ja hankkeen koordinaattori.

Lue lisää sitouttavasta kouluyhteisötyöstä Opetus- ja kulttuuriministeriön sivulta

Lue myös

Avoimet työpaikat

Luokanopettajan ja erityisopettajan tehtävät avoinna lukuvuodelle 2024-2025 

Espoon kristillinen koulu, noin 500 oppilaan kehittyvä yhtenäiskoulu, etsii nyt luokanopettajaa sekä erityisopettajaa. Meillä pääset osaksi yhteisöä, joka arvostaa oppimisen iloa, monikulttuurisuutta ja kristillisiä arvoja. Tule mukaan tiimiimme, jonka keskiössä on toisten tukeminen, kohtaaminen ja rohkaisu. Moderni, hyvin varusteltu koulumme sijaitsee lähellä Matinkylän urheilupuistoa hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Liity postituslistallemme ja saat suoraan sähköpostiisi
ajankohtaiset uutiset.

Lähetämme sinulle ajankohtaisia uutisia toiminnastamme muutaman kerran vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.